بسبوسه صيامى
المقادير :
3 كوب دقيق سمادينا
1 ونص كوب سكر
2 معلقه صغيره بيكنج بورد
4معلقه كبيره زيت
1 ونص كوب عصير برتقال
الطريقه
نضع دقيق السمادينا على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا
وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه
الشراب:
2 كوب سكر
1كوب ماء
1 معلقه كبيره عصير ليمون
المقادير :
3 كوب دقيق سمادينا
1 ونص كوب سكر
2 معلقه صغيره بيكنج بورد
4معلقه كبيره زيت
1 ونص كوب عصير برتقال
الطريقه
نضع دقيق السمادينا على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا
وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه
الشراب:
2 كوب سكر
1كوب ماء
1 معلقه كبيره عصير ليمون
------------------------
لقمة القاضى بالعسل
المقادير والطريقه:
1كوب دقيق
ملعقه كبيره كاسترد أو نشأ لكن الكسترد يعطيها لون رائع
1 ملعقه صغيرة سكر
ملعقه صغيرة (خميره فورية) ـ ذرة ملح ـ 1 كاس ماء دافئ
*****
اخلطيها مع بعض واعجنيها جيدا لمدة 5-10 دقائق
******
ضعيها في زيت غزير وحار بواسطة الملعقة الخاصة بها على نار هادئه مع التقليب المستمر
ثم ضعيها فى العسل ( الشيرة) ويكون متوسط الكثافة
---------------------------------------------------------
تورته صيامى
---------
المقادير
400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر
262ج دقيق (حوالى كوب و3 ملاعق كبيره) – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل
فروت دراى[/size]
الطريقة
مقاس الصينية 28[/size]
نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا[/size]
اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم [/size]
ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك[/size]
اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة[/size]
اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم [/size]
بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر[/size]
لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا[/size]
ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة [/size]
وممكن أضيف فواكه [/size]
--------------------------------
اصابع زينب
المكونات :
2\1كيلو دقيق
125 ج سامولينا
150 ج زيت يكون ساخن جدآ
15 ج خميرة فورية
250 ماء
الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان ( يكون سميك )
الطريقة :
نضع الخميرة + ملعقة سكر مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى ( ممكن اعجنها بايدى )
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
على وش المبشرة الصغير الخشن والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ( انا مش بخمرها تانى بعد التقطيع بحطها فى الزيت
على طول بتطلع احلى ومقرمشه من برة وطرية من جوه ) ثم احمرها فى ذيت ساخن لحد
ما لونها يحمر واشيلها على طول من على النار على الشيرة
الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم
على فكرة ياجماعة انا بعملها طعمها حلوة جدآ صيامى
------------------------------------
بسكوت بالمكسرات ( صيامى )
المقاديـر
½ 1 كوب سكر بودرة[/size]
1 كوب لوز مطحون[/size]
½ 1 كوب زيت نباتي [/size]
حبهان[/size]
4 كوب دقيق[/size]
ڨانيليا [/size]
الطريقـة
- بواسطة المضرب الكهربائي يُخفق سكر ال]
والزيت النباتي والحبهان جيداً حتى يندمج الخليط و يتجانس.
- يُضاف الدقيق والفانيليا بالتدريج مع استمرار الخفق حتى نحصُل على عجين أملس متماسك .
- فرد العجين مثل الإسطوانة وتقطع لكور صغيرة مثل حبة الجوز.
- تُزين بحبات من الفول السوداني ذو القشر.
اختيارات لتشكيل العجين
- يمكن أن يُضاف كاكاو للعجينة.[/size]
- يمكن أن تشكل العجينة لكرات ثم تُوضع في مصفاة توضع بالماء [/size]
ثم تُدرحج الكرات في مزيج من جوز الهند والزعفران أو اللوز المطحون.[/size]
- يُمكن فرد العجين بشكل مستطيل ثم تُرش بالماء وتُغطي بكمية كبيرة من الكاكاو وتُقطع.[/size]
- يمكن ان يضاف شيكولاته خام بعد تسيحها .